ode aan de Tielman Brothers


Ode aan de Tielman Brothers door Java Guitars, te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlEen ode aan de Tielman Brothers en de pioniers van de Indorock gebracht door een muzikant die daadwerkelijk bij de Tielman Brothers hebben gepeeld, "Classic Indorock" met de guitar hero Benny Poetiray.

The Tielman Brothers worden alom beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.

Begin 1957 verhuisden de vier broertjes Tielman (Andy, Reggy, Ponthon, Loulou) naar Nederland, in diezelfde tijd werd veranderd in de Tielman Brothers.
Ode aan de Tielman Brothers door Java Guitars, te boeken bij www.kwekel-evenementen.nMede door een geweldige show op de wereldtentoonstelling in Brussel (1958) konden de Tielman Brothers in Nederlands hun eerste –door hun zelf gecomponeerde-  rock ’n’ roll  single opnemen, genaamd Rock Little Baby Of Mine.
Deze single luidde de geboorte van de Nederlandse rock ’n’ roll in.

De Tielman Brothers hadden meteen een grote voorsprong op andere rock and roll bands, zowel door hun muzikale aanleg als door de stunts die ze op het podium uitvoerden.
Mede daardoor kwamen zij ook in contact met enkele buitenlandse concertpromotors, waaronder in Duitsland.
Het respect van collega-muzikanten, zoals The Beatles, was enorm.
Hun spectaculaire act bevatte veel elementen die Jimi Hendrix en The Who later ook gebruikten, zoals experimenten met feedback van het publiek en het wild zwaaien met de gitaren.
Na Duitsland veroverden de Tielman Brothers ook Zwitserland, Oostenrijk en Zweden.
Andy Tielman draagt in het buitenland de bijnaam: the Godfather of Dutch Popmusic.


Java Guitars Unlimited te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlThe Java Guitars Unlimited
De band bestaat uit Benny Poetiray, een rasechte Indorocker in hart en nieren.
Hij begon in 1962 met zijn broers als The Poetiray Brothers.
Na in diverse andere bands gespeeld te hebben vroeg Reggie Tielman hem om bij The Tielman Brothers te komen.
Na die periode speelde Benny met vele Indorock bands zoals The Hot Jumpers (waarmee hij naar Amerika ging om ook voor de Indische gemeenschap op te treden) en the Legends.
Aan Ben Poetiray is recentelijk een prijs van verdienste uitgereikt door Time Event: hij is uitgeroepen tot de meest populaire gitarist van 2012/2013.

Java Guitars Unlimited staat voor veelzijdigheid! Onvervalste  Indorock zoals men dat van hun gewend was uit de tijd dat "Unlimited" er nog niet bij was maar bovendien een meer veelzijdig repertoire van pure soul, disco, Country, evergreens maar ook Indonesische / Molukse ballades.
 

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: indische@artiesten.club