in English

Blue Diamonds' Riem de Wolffstandalone player

Riem de Wolff is nog steeds volop actief in de muziekscène, met orkestband of samen met de band Of Course brengt hij een afwisselend show met vele van zijn ‘gouwe ouwe’ hits.

De Blue Diamonds of Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders –uit Batavia- naar Nederland.
Met hun Everly Brothers-achtige sound hadden zij jaren succes in niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld en met name in het Verre Oosten.
Zij behoorden tot de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.

Zij hadden slechts één tophit "Ramona" nodig om wereldberoemd te worden; een hit waarvan er over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht zijn.
'Ramona' haalde zelfs de 70e plaats op de Amerikaanse hitlijsten.
In 1961 kregen Ruud en Riem een met diamanten bezette platina plaat voor de verkoop van een kwart miljoen exemplaren van 'Ramona'.
40 Jaar later wordt Ramona nog steeds volop gedraaid.

Songs van de Everly Brothers en andere Amerikaanse artiesten werden gecoverd, doch het beroemde Nederlandse duo had niet alleen bij ons succes met ‘Ramona‘, ook in Duitsland werd deze single, in de Duitse versie, opgemerkt en wist te klimmen tot in de hoogste regionen van de hitparade.
Het was meteen ook de start van een succesvolle carrière bij onze oosterburen.
Met de opkomst van de 'Merseybeat' groepen werd het allemaal wat minder hectisch rondom The Blue Diamonds,  wel brachten zij nog regelmatig singles uit.

Na het overlijden van Ruud de Wolff in december 2000 dacht voormalig Blue Diamond Riem de Wolff nooit meer muziek te gaan maken.
Medio 2001 ging Riem toch weer overstag, samen met zijn zoon Steffen en band vormden zij The New Diamonds.
Met The New Diamonds heeft Riem o.a. de CD "Out of the Blue" opgenomen.
Een CD met duetten waarbij Riem oude successen met bevriende artiesten zingt en waarbij zoon Steffen hem prachtig bijstaat.

        

 

Back on Track

In 2005 heeft Riem een CD opgenomen in de studio van The Deans in Liverpool.
Hij heeft zich daarbij verzekerd van een aantal –in de oldies en country scène- absolute topmuzikanten.
Sarah Jory & Blue Diamonds' Riem de WolffNaast John Pettifer (van The Deans) heeft ook Sarah Jory een grote inbreng.
Buiten de steel- en slide partijen zingt zij ook nog eens een duet met Riem in het gevoelige ‘How I Love You’ een door Dries ‘Andres’ Holten geschreven nummer.

Het is een eigentijdse CD geworden waarmee Riem aan zijn publiek probeert duidelijk te maken dat het hoofdstuk Blue Diamonds achter hem ligt en dat hij als Riem de Wolff weer volledig “Back on Track’ is.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl