The Triolettes


Hit The Road Jack - The Triolettes (met BigBand BBF)The Triolettes, Lynn, Lotte en Roos, bestaan uit die professionele, gedreven zangeressen met een interesse voor de fifties en haar muziek!
In 2009 staken zij hun hoofden bijeen om samen een meerstemmig, vrouwelijk en swingend zang-trio te formeren.
Hun grote liefde voor het close harmony zingen en de uitdaging, maar voorál het grote plezier daarvan - zoals ze dat op het Conservatorium zo vaak deden - was een van hun grootste drijfveren tot het waar worden van: ‘The Triolettes’.

Net zoals de Amerikaanse Andrew Sisters naar voorbeeld van de destijds zeer populaire Bosswel Sisters – in de jaren ’20 – besloten tot het formeren van hun zanggroep,  zijn diezelfde Andrew Sisters een grote inspiratie geweest voor The Triolettes.
Inspirerend vanwege hun muziek, hun herkenbare closeharmony swing-stijl en karakteristieke stemmen.
De muziek die The Triolettes zingen ademt nog steeds de tijdsgeest van toen en geeft de schoonheid van een periode weer waar wij ons nu alleen nog maar een voorstelling van kunnen maken.
De dames besloten die tijd opnieuw leven in te willen blazen en de schoonheid ervan opnieuw te delen! Hun programma bestaat daarom uit de ware oldies als “Mr. Sandman” en “Tico Tico”, maar zij zingen ook hedendaagse songs van onder andere Jason Mraz en Amy Winehouse in die heerlijke fifties-stijl.

The Triolettes zijn te boeken voor de muzikale omlijsting van elke borrel-, receptie, diner of andere feestelijke aangelegenheid.
Hun programma bestaat uit de ware oldies zoals 'Mr. Sandman' en 'Tico Tico', maar zij zingen ook hedendaagse songs van onder andere Amy Winehouse en Jason Mraz in een heerlijke '50's sound!

De dames staan altijd garant voor een programma op maat.
Zo zijn ze mét of zonder band te boeken als 'sfeermakers' met swingende up-tempo nummers, of als 'sfeerondersteuners' met rustiger repertoire."
The Triolettes laten hoe dan ook een onvergetelijke indruk achter, zowel met hun verschijning maar zeker vanwege hun vocale kwaliteiten.